Süreli Kampanya: Açılışa Özel Dev Kampanya!

Güvenlik kamera çeşitleri (2019)

Bu makalede, en yaygın güvenlik kamerası türlerini açıkladım, böylece ihtiyacınız olanı satın almadan önce daha iyi bir karar verebilirsiniz.

İlk önce, iç ve dış mekan kurulumları için en uygun tip olan analog ve dijital (IP) teknolojiyi seçebilir ve daha sonra Wi-Fi iletişimi, gece görüşü, entegre ses vb. Gibi diğer özellikleri seçebilirsiniz. 

En yaygın güvenlik kamera türlerinin bir listesini aşağıda bulabilirsiniz:

  • Analog kameralar
  • Dijital (IP) kameralar
  • PoE kameralar
  • Kablosuz kameralar
  • Kablosuz kameralar
  • Kapalı kameralar
  • Açık kameralar
  • Kutu kameralar
  • Dome kameralar
  • Taret kameralar
  • Bullet kameralar
  • PTZ kameralar
  • Gündüz / Gece kameraları
  • Termal kameralar
  • Panoramik kameralar

Bir güvenlik kamerası farklı faktörlere göre sınıflandırılabilir ve bazı modeller bunların bir kombinasyonu ile tasarlanır, 

Güvenlik kamera teknolojisi hakkında konuşmaya başlayalım …

Bu, bir güvenlik kamerası tarafından, sinyalleri bir monitöre veya bir kaydediciye iletmek için, genellikle  RG59 gibi koaksiyel kablolar aracılığıyla kullanılan teknoloji türüdür .

Bu tür bir güvenlik kamerası, merkezi bir dijital video kaydediciye (DVR) bağlı belirli sayıda kamera gerektiren kurulumlarda oldukça popülerdir .

Tüm görüntüleri aynı anda görmek için bir monitör de kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki resim bir DVR’a bağlı bir analog kamera ve koaksiyel kablo ile bir monitör örneği göstermektedir. Oldukça basit ve ucuz bir sistem.

Analog güvenlik kamera sistemi

Diyelim ki evinizde 8 kamera kurulu olmak isteyin, sizin için her şeyi kurabilen profesyonel bir yükleyici kiralayabilirsiniz.

Ya da kiti kendiniz kurmaya istekliyseniz, biraz tasarruf edebilirsiniz.

Bu durumda, güvenlik kameralarınızı satın alın, araçlarınızı alın ve   DYI ev güvenlik kamera sistemi kurulumunu okuyun.

Analog kameralar videoyu doğrudan bir cep telefonuna göndermez, bu nedenle sinyalleri analogdan dijitale dönüştürmek için fazladan bir cihaza (DVR) ihtiyacınız vardır.

Bazı güvenlik kameraları ve analog sistem kaydı kavramı hakkında konuştuğum aşağıdaki videoyu izleyin …

Bir analog güvenlik kamerası satın alırken, farklı çözünürlüklerde eski ve yeni teknolojiler bulmak mümkündür.

Eski analog kamera teknolojisi, TV Lines (TVL) çözünürlüğünü temsil eder ve yenisi 720p, 1080p, HD ve Full HD gibi modern isimlendirme kullanır.

Yıllar önce, herhangi bir analog güvenlik kamerası kataloğu TVL’lerde çözünürlük gösteriyordu ve kameranın TVL’si ne kadar fazlaysa, o kadar iyiydi.

TVL hatları, size bir görüntüyü göstermek için bir monitörde kaç yatay çizginin görüntülenebileceğini gösterir. Fakat bu eski bir teknolojidir ve artık kullanmak zorunda değilsiniz.

Yeni analog güvenlik kameraları, daha yüksek çözünürlüğe sahip yeni teknolojilerle gelir ve dijital formatta tanımlanır.

Bu, DVR dönüşümünden sonra ölçülen anlamına gelir (DVR’lerin analogdan dijitale dönüştüğünü unutmayın).

Piyasada, 720p, 1080p çözünürlüğe sahip HD-TVI, HD-CVI ve AHD gibi teknolojileri kullanan analog güvenlik kameralarını bulabilirsiniz .

Pratik bir örnek ister misiniz? Amazon’da bir güvenlik kamerası seti arayabilir, yalnızca kendi durumunuz için ihtiyacınız olan kamera türünü getirdiğinden emin olun. 

Sadece aşağıdaki resme bakın. 4 analog kamera ve 8 taneye kadar analog kamerayı idare edebilen bir DVR kaydedici sunduğunu görebilirsiniz.

Analog güvenlik kamera seti

Bir DVR’yi orta cihaz olarak kullanmadığınız sürece, görüntüyü analog kameradan doğrudan cep telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarınızda göremezsiniz. 

Analog kamerayı doğrudan ona bağlamak için bir monitör de kullanabilirsiniz, ancak çekimi kaydedemeyeceğiniz için bu seçenek o kadar da ilginç değildir.

Bu yüzden analog kameraların kurulumu ve kurulumu daha zordur.

Bir sonraki kamera tipine geçelim …

Dijital (IP) kameralar

IP kameralar günümüzde oldukça popülerdir çünkü ucuz ve kurulumu kolay bazı ev güvenlik kameraları vardır.

Temel kurulum için teknik beceri gerektirmezler.

Pratik bir örnek olarak, aşağıdaki resimde gösterilen kameraya bir göz atın, ses / video ile çalışan ve Amazon Alexa ile uyumlu bir IP kamera.

Ring Güvenlik Kamerası

Bu, kurulumu kolay olan bir tüketici IP kamerasına örnek.

Canlı videoyu doğrudan cep telefonunuza izlemenizi sağlayan bir güvenlik kamerası, her zaman bir IP modelidir, kablolu veya kablosuz olması farketmez.

Bir IP kamera kendi başına çalışabilir ve bir SD karta kaydedebildiği veya bir bulut kayıt sunucusu kullanabildiği için mutlaka harici bir kayıt cihazına ihtiyaç duymaz  .

Elbette, yerel bir kaydediciyi kullanabilecek modeller de var.

IP teknolojisini kullanan pek çok farklı türde güvenlik kamerası vardır ve bazıları profesyonel pazar için tasarlanmıştır.

Bu tür güvenlik kameraları (profesyonel modeller) genellikle NVR (Ağ Video Kaydedici) olarak bilinen harici bir yerel kayıt cihazı gerektirir.

Aşağıdaki resim bir NVR’ye ve yerel kayıt ve izleme için bir monitöre bağlı profesyonel bir IP kamerayı göstermektedir.

IP güvenlik kamera kayıt sistemi

Bu nedenle, temel olarak IP kamera, dijital sinyalleri doğrudan NVR’ye gönderir ve buradan bir monitör veya harici bir cihaz kullanarak videoları görselleştirmek mümkündür.

NVR bir yönlendiriciye bağlı olduğu sürece, canlı, kaydedilmiş videoyu izlemek için bilgisayarınızı, tabletinizi veya cep telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi, IP güvenlik kameraları dijital videoyu bir kaydedici veya ağa gönderir, yani çözünürlükleri 720p, 1080p ve Mega Pixel gibi dijital bir formatta ölçülür. Yine çözünürlük ne kadar yüksek olursa, o kadar iyidir.

IP güvenlik kameralarını 2MP gibi çözünürlüklerde bulmak yaygındır , ancak 3MP , 5MP ve hatta 30MP gibi daha yüksek çözünürlüğe sahip birçok profesyonel kamera da vardır , ancak küçük ev projeleri için gerekli değildir.

Günümüzde güvenlik kameralarının çoğu IP teknolojisini kullanmaktadır. 

Temel bir tüketici modeli veya profesyonel bir tane satın almanız farketmez.

Tüketici IP kameraları, izleyebileceğiniz basit adımlara sahip olduğunuz sürece kurulumu kolaydır.

Öte yandan, profesyonel IP kameralar daha fazla teknik beceri gerektirir.

Her iki durumda da, bu tür kameralar piyasada büyük ölçüde bulunmaktadır.

Diğer IP kamera çeşitleri hakkında konuşalım …

PoE kameralar

Tamam, şimdi bir IP kameranın ne olduğunu anladığınıza göre, bir PoE kamera aynı zamanda bir IP kamera olduğundan, bu tür bir güvenlik kamerasını anlamak daha kolaydır.

PoE, kamerayı UTP (ağ) kablosu ile çalıştırmanıza olanak tanıyan bir teknoloji olan Power Over Ethernet anlamına gelir.

Bu yüzden bir güç kaynağı kullanmak gerekmez, bu nedenle size zaman ve para kazandırır.

Bu tür kameralara güç vermek için, ağ aygıtlarını çalıştırmak için aynı evrensel standardı kullanan bir PoE Switch satın alabilirsiniz. Aşağıdaki resme bakın.

PoE (Ethernet Üzerinden Güç)

Anahtarı, kameraları açmak için böyle bir PoE özelliğine sahip bir Ağ Video Kaydedici (NVR) ile de değiştirebilirsiniz.

Aşağıda 8 kameraya kadar işlem yapabilen PoE Ev Güvenlik Kamera Sistemi örneği verilmiştir . Bu durumda, NVR PoE kullanarak her kameraya güç gönderebilir.

Bu, PoE uyumlu olan bir IP kamera sistemine iyi bir örnektir.

PoE Güvenlik kamera sistemi

Gördüğünüz gibi, bir PoE kamera sadece gücü doğrudan ağ kablosundan aldığı için ekstra bir güç kaynağına ihtiyaç duymayan bir IP kameradır.

Konsept anlaşılması çok basittir ancak cihazları güçlendirmek için uluslararası PoE standardını izlemenin gerekli olduğunu aklınızda bulundurun .

Bu nedenle, kameranızı satın almadan ve özellikleri değiştirmeden önce özellikleri kontrol edin.

802.1af ve 802.1at PoE uluslararası standartlarını aramalısınız.

Kablosuz kameralar

Kablosuz bir kamera satın alabiliyorsanız neden kablo kullanıyorsunuz?

Çoğu insan böyle düşünüyor ve haklılar …

Ancak, elbette, bu tür güvenlik kameralarıyla çalışırken evlerde ve küçük ofislerde çalışmak üzere tasarlandığından bazı sınırlamalar vardır.

IP kamera hakkında okuduğunuzda daha önce gördüğünüz ring kamera bir kablosuz kamera örneğidir, yani her kablosuz kamera bir IP kameradır.

Herhangi bir elektronik mağazasında bu tür kameraları bulmak oldukça kolaydır, çünkü ucuzdurlar ve herkes bunları kurabilir ve kurabilir.

İşte bir kablosuz kamera için başka bir pratik örnek …

Kablosuz güvenlik kamerası

Gördüğünüz gibi, kamera bir Wi-Fi kamera olarak sunuluyor  , bu da videoyu doğrudan cep telefonunuza göndermek için Wi-Fi yönlendiricinize bağlanabileceği anlamına geliyor.

Profesyonel uygulamalar için, PoE IP kameraların profesyonel kablosuz radyo vericileriyle birlikte kullanılması önerilir, ancak bu makalenin konusu değildir ve diğer makaleleri okuyarak bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kablosuz kameralar

Pekala, işte çok ilginç olan başka bir güvenlik kamerası türü çünkü kablo kullanmıyor ve bu harika, değil mi?

İnsanlar genellikle kablosuz kameraları kablosuz kameralarla karıştırırlar ve sadece aralarındaki farkların ne olduğunu merak ediyorsanız, şimdi bu konuyu anlamak için mükemmel bir zaman.

Kablosuz güvenlik kameraları, kablosuz yönlendirici ile bir Wi-Fi bağlantısı kullanarak kabloya ihtiyaç duymadan video, ses ve diğer verileri iletir. Ancak bu tür kameraların hala bir güç kaynağına bağlı olmaları gerekir, bu yüzden hala kablo kullanırlar.

Kablosuz güvenlik kameraları, pille çalıştıkları için hiç kablo kullanmazlar ve ayrıca verileri (ses, video, uyarılar vb.) Bir Wi-Fi bağlantısı üzerinden gönderebilirler.

Anlaması kolay, ha? Kablosuz kameralar gerçekten % 100 telsizdir !

Tekrar pratik bir örnek görelim …

Telsiz Güvenlik Kamerası

Kameranın Wi-Free İç Mekan / Dış Mekan kamerası olarak sunuluyor olduğunu görebiliyor musunuz?

Bir kez daha Telsiz bir model olduğu için kamera türlerinin bir karışımı olduğunu görebiliyorsunuz ancak aynı zamanda iç mekanlarda, dış mekanlarda da çalışabiliyor ve gece görüş özelliğini kullanabiliyor.

Bahse girerim bu tartışmaları kamera türleri hakkında daha iyi anlarsın ve şimdi bunun bir IP modeli olarak da kabul edildiğini biliyorsun , değil mi? Ne kadar serin?

Şey, arkadaşım, daha öğrenecek çok şey var, okumaya devam et …

Kapalı kameralar

Eviniz için bir güvenlik kamerası satın almayı planlıyorsanız, ihtimalini havadan koruyacak bir yere monte edeceksiniz.

Bu, bir iç güvenlik kamerasına ihtiyacınız olduğu anlamına gelir ve bu harika bir haber; çünkü tüm kameralar, yağmur veya güneş ışığı almayan bir ortamda çalışmaya hazır. Dolayısıyla, istediğiniz özelliklere sahip bir İç Mekan modeli arayın.

Aşağıdaki resme bakın, bunun bir çok akıllı özelliği olan kablosuz bir güvenlik kamerası olduğunu ve iç mekanda montaja uygun olduğunu gördüğünüz gibi görün .

Wyze Kapalı Güvenlik Kamerası

Yani, demek istediğim, ne tür bir güvenlik kamerası alırsanız alın, odanızda, mutfağınızda veya kurmak istediğiniz her yerde, (koymak istemediğiniz sürece) çalışmak için asgari şartlara sahip olmaları gerektiğidir. banyo veya sauna gibi yerlerde).

Bir cihazın toz ve suya karşı korumasını sınıflandırmak için kullanılan ve IP65 iç mekan kamerası için yeterli olan IP (Giriş Koruması) adlı uluslararası bir standart vardır.

İle IP65 girişi korumalı , kameranız içeride yüklü olması güvenlidir, o kadar.

Açık kameralar

Dış mekan güvenlik kameraları, muhafazaları IP66 veya IP67 sınıfı olduğu için hava koşullarına dayanıklıdır; bu, toz ve suya dayanıklı oldukları ve zarar görmeden yağmur veya güneş ışığına maruz kaldıkları alanlara kurulabilecekleri anlamına gelir .

Arlo Açık Güvenlik Kamerası

Bir dış güvenlik kamerası satın almadan önce, giriş korumasının ne olduğunu ve dayanıklı ve hava koşullarına dayanıklı bir muhafaza ile gelip gelmediğini görmek için teknik özelliklere bakın. Bu bilgi genellikle ürün kutusunda veya kılavuzda bulunur.

Kamerayı suya sokmak istemediğiniz sürece, IP66 çoğu kurulum için yeterlidir ve bir IP67 olanı satın almak için fazladan para harcamanıza gerek yoktur.

Pratik bir örnek olarak, Amazon mağazasına gidip dış mekan güvenlik kameraları arayabilir ve çeşitli hava koşullarına dayanıklı muhafazalarla sunulan farklı kamera türlerini gösteren bir grup sonuç göreceksiniz.

Aşağıdaki resimde Amazon’da bir Kablosuz Ev Güvenlik Kamerası olarak listelenen bir kit örneği gösterilmektedir. İç / dış mekan kurulum için sınıflandırıldığını unutmayın . 

Arlo Açık Kamera

Gördüğünüz gibi, bir analog, IP veya kablosuz kamera olması farketmez, hepsi muhafazalarına bağlı olarak iç veya dış kamera olarak sınıflandırılabilir.

Bazen yalnızca iç mekan derecelendirmesine sahip bir model bulamıyorsunuz çünkü güvenlik kamerasının sunduğu özelliklerle ilgileniyorsunuz.

İhtiyaçlarınıza uygun modeli seçmek size kalmış.

Kutu kameralar

Kutu kameralar, evlerde veya küçük projelerde nadiren kullanılır, daha çok lensler üzerinde daha fazla kontrol gerektiren özel projelerde kullanılırlar. 

Bir kutu şekline sahipler (bu yüzden böyle bir isme sahipler) ve lensleri resimde gösterildiği gibi ana CCTV kamera gövdesinden ayrıldı.

Kutu kamera

Sadece bir kutu kamera alırken kullanmak istediğiniz lensi seçmeniz gerekir

Bu tip kameralar genellikle evlerde veya küçük ofislerde bulunmaz, çünkü kurulum ve ayarlamalar pratik değildir. 

Bir müteahhit genellikle bu tür kameraları kurmak ve kurmak için en iyi kişidir, çünkü bazı ayarlamalar için bazı uzmanlıklara sahip olmak gerekir.

Bir dahaki sefere alışveriş merkezi veya banka gibi yerleri ziyaret ettiğinizde, oradaki güvenlik kameralarına bakın, genellikle bazı kutu kameraları görebilirsiniz.

Bir kutu kamerada kullanılan lensler daha iyi bir görüş açısı sağlamak için ayarlanabilir, bu nedenle böyle bir kamera çok yönlüdür. 

Dome kameralar

Bu mağazalarda satılan en popüler CCTV kamera modelidir, hemen hemen her yerde bu tür kameraları bulabilirsiniz. Sadece etrafına bak ve onları göreceksin.

Güvenlik dome kameraları , ortada bir lens bulunan bir kubbe gövdesi şekline sahiptir ve ayrıca çevreyi aydınlatmak için bazı kızılötesi LED’leri de olabilir.  

Dome kamera

Dome kameralar çok popülerdir çünkü sağduyulu ve ucuzdurlar.

Bu tür kameraların kurulumu ve kurulumu da çok kolaydır.

Dome kameraları sabit veya değişken odaklı lenslerle satın alabilirsiniz; bu, görüş açısını monte ettikleri yere göre ayarlama seçeneğiniz olduğu anlamına gelir.

Kameranın arkasındaki teknolojinin ne olduğu önemli değil (analog veya IP), bir dome kamera onlara baktığınızda tamamen aynı görünüyor.

Kamera merceğini gizlemek için füme bir kubbe sunan bazı üreticiler vardır, böylece insanlar kameranın nereye işaret ettiğini göremezler.

Taret kameralar

Dome kameralara benzer şekilde, taretler de ayrı modellerdir.

Bu fotoğraf makinesinin kubbe ile nasıl bazı benzerlikleri olduğunu görmek için aşağıdaki resme bakın, ancak, aynı model değil.

Taret kamera

Kubbenin aksine, taret kamerası, kameranın işaret ettiği yönü hareket ettirmek için kamera kapağını açmayı gerektirmez. 

Bu durumda akrilik kubbe yok, sadece merceğin önünde bir bardak var. 

Kızılötesi LED’ler olan bir taret kamerası satın almak da mümkündür, ancak ayarlama yapmanın bir yolu olmadığından değişken odaklı bir lens kullanmak genellikle mümkün değildir.

Bu model çok popüler çünkü yükleme işlemi çok hızlı.

Kamerayı monte etmek ve duvarını açmadan konumunu ayarlamak için sadece duvara bazı delikler yerleştirmeniz gerekir. 

Aynı kubbeler gibi, analog veya IP teknolojisine sahip bir taret kamerası da mevcuttur.

Bullet kameralar

Bullet kameralar da çok popüler. Ayrıca merkezdeki lens ve kızılötesi LED’lere benzer ayrı bir gövde şekline sahiptirler.  

Bir mermi kameranın avantajı, ayrı olması ve farklı pozisyonlarda kolayca ayarlanabilmesidir, bazı modeller dış mekanda kurulum için tasarlanmıştır.

Mermi kamera

Uzun muhafaza nedeniyle kubbe veya taret kameraları gibi ayrık değillerdir, ancak yine de birçok yerde bulunurlar.

Modern mermi kameraları, analog olsalar bile lens ayarı için açılmak zorunda değildir (analog modeller), çünkü bunun için harici vidalar vardır.

PTZ kameralar

Bir gözetleme odasında oturan bazı güvenlik görevlileri tarafından uzaktan kontrol edilebilecek CCTV kameralarını hiç gördünüz mü? Eminim filmlerde zaten izlediniz ve bu, çalışan PTZ kameraların gerçek bir örneği.

PTZ kamera

PTZ, Pan Tilt ve Zoom anlamına gelir . Bunlar, bir bilgisayar veya joystick kullanarak uzaktan kumanda edildiğinde kameranın yapabileceği hareketlerdir.

Bu tür kameralar kayıt cihazından, bilgisayardan ve hatta bir cep telefonundan uzaktan kontrol edilebilir. Tüm bu tür uygulamalar için kurulum yapabilirsiniz.

Bir analog veya IP PTZ kameranız olabilir, her iki şekilde de, kameraya göndermek ve hareketlerini kontrol etmek için farklı yöntemler kullanmak mümkündür.

Aşağıdaki video, geleneksel koaksiyel kablolar (RG59) aracılığıyla standart bir protokol kullanarak bir analog PTZ kameranın nasıl kontrol edileceğine bir örnek göstermektedir.

Gündüz / Gece kameraları

Tamam, güvenlik kameranı kurdun ve her şeyi izleyebilirsin …

Peki, ya gece vakti? Neler olduğunu görebiliyor musun?

Karanlıkta kızılötesi ışıklar kullanarak görmek için tasarlanan gündüz / gece kameraları için mükemmel bir durumdur , Çıplak gözle göremiyorsanız bile, kamera yapabilir!

Bu tür kameralar , güvenlik kamerasının izlemesi gereken alanı aydınlatmak için LED (Işık Yayan Diyot) kullanır.

Bu ışık türü gözleriniz için görünmez ancak farklı bir elektromanyetik spektrumda (sadece teknik bir terimde ” görebilen ” gündüz / gece kamerası için görünmez ).

Gündüz / Gece kameraları böyle bir isme sahiptir çünkü gündüz doğal aydınlatmalı ve gece LED’leri kullanarak çalışabilirler.

En iyi gündüz / gece kameraları , görüntü kalitesini artırmak için gece kaldırılan ICR (Kızılötesi Kesim Giderme) olarak bilinen bir filtreye sahiptir . 

Lütfen bu filtrenin neden önemli olduğunu anlamak için aşağıdaki videoyu izleyin.

Bu nedenle, bazı gündüz / gece kameraları satın almadan önce, bu tür bir filtreyle birlikte geldiğinden emin olmak için teknik özelliklere bir göz atın.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu aşamada zaten bir gündüz / gece kamerasının analog veya IP kameralı veya kablolu veya kablosuz iletimli olarak sınıflandırılabileceğini zaten biliyorsunuzdur.

Bir gündüz / gece kamerası da bir PoE anahtarı (veya bir NVR) ile çalıştırılabilir ve en az IP66 sınıfı olduğu sürece dış mekan kurulum gereksinimini karşılar.

Bu makalenin tamamını okuyorsanız, şimdi tek bir modelde bir araya getirilmiş birçok farklı türde güvenlik kamerasının bulunduğunu anlıyorsunuz. 

Burada olduğun ve daha fazla şey öğrenmek istediğine sevindim, devam edelim …

Termal kameralar

Bu, saklayamayacağınız bir kamera türüdür çünkü ısı ışınlamasına dayanan görüntüler oluşturabilir, yani sıcaklığa bağlı her şeyi görebilir. Bir çalının arkasına saklanmaya çalışıyorsan önemli değil.  

Genellikle bir termal güvenlik kamerası satın almazsınız, çünkü yalnızca ciddi yatırım gerektiren özel projelerde kullanılan pahalı bir modeldir.

Aynı zamanda ülkelerin çoğunda özel izin gerektiren bir kamera türüdür, bu nedenle kullanmak için bir lisansa ihtiyacınız vardır (genellikle ordu tarafından onaylanır).

Filmi “izledi mi Predator ile” Arnold Schwarzenegger ? 

Bunu yaptıysanız, termal kameranın görüntüleri “nasıl gördüğünü ” genel bir fikriniz vardır , avcı, nesne sıcaklığına göre farklı renklerle tam olarak aynı şekilde işler (sadece siyah beyaz görüntüler gösteren bazı modeller vardır).

Sınırlarda askeri operasyonlar yapmak ve karanlıkta kaçak avlamak için bir Termal kamera kullanılıyor. Onları gece görevlerinde kullanılan helikopterlerde de görebilirsiniz.

Bahse girerim duvarın arkasındaki su tesisatını kontrol etmek için cep telefonunda bile kullanabileceğin termal kameraları düşünüyorsun, değil mi?

“Bu tür güvenlik kameraları bu kadar pahalı değil ve özel bir lisans gerektirmez” diye merak ediyor olabilirsiniz. Haklısınız, ancak bunlar güvenlik kameraları değil, yine de termal kameralardır ancak farklı türde bir uygulama içindir.

FLIR, bu termal kameraların arkasındaki firmadır, profesyonel veya tüketici uygulamaları için ya da erkek çocuklarda, bu tür ürünlerin tasarımında çok iyidirler.

Bu tür güvenlik kameralarıyla uçan bir dronunuz bile olabilir …

En azından bazı askeri personelin bu teknolojiye erişimi var!

Panoramik kameralar (balıkgözü kameralar)

Bu tür güvenlik kameraları harika!

Görüntüleri bir odanın tamamında çekebilecek bir tür mercek kullanarak bir kamera hayal edin. 360º kapsama alanı ile kör nokta yoktur ve her şeyi görebilirsiniz. 

Aynı Google Sokak Görünümü ekibi tarafından kullanılan kameralar gibi . 

Görüntüleri aynı şekilde kaydetmek için panoramik bir güvenlik kamerası kullanabilirsiniz.

Görüntüleri kaydettikten sonra, kamera hafızasına girmenizi ve düz videolar dahil her şeyi farklı şekillerde görmenizi sağlar.

Bu işleme dewarp denir. Bir örnek görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Panoramik kamera, balık gözü kamera olarak da bilinir.

Bu isim, bu tür kameraların kullandığı lens türünden geliyor.

Profesyonel panoramik kameralar (videoda gösterildiği gibi) ve ayrıca tüketici pazarı için bazı basit modeller var.

Kendimde bir Zosi 3MP Panoramik kamera var ve oldukça ilginç.

Aşağıdaki resim kamerayı 180º manzaralı bir masa üzerinde göstermektedir.

Zosi 360º Panoramik kamera gece görüntüsü

Kamera bir duvara yakın olduğu için, 180º görüntü en iyi seçenektir.

Gördüğünüz gibi, tüm odayı kör nokta olmadan izlemek mümkündür.

Kamera ayrıca gerçekten harika olan gece görüşüne sahiptir.

Sonuç

İhtiyacınız olanı satın almadan önce, piyasada bulunan güvenlik kameralarının ne olduğunu anlamak önemlidir.

Çoğu güvenlik kamerası farklı teknolojilerin bir kombinasyonunu kullanır ve sadece aradığınız her şeye sahip modelleri seçmeniz gerekir.

Bir analog veya IP sistemine sahip olabilirsiniz, hepsi ihtiyaç ve bütçenize bağlıdır.

Umarım bu makale sizin için hangi güvenlik kamerasının daha iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir.

Views: 0

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Acme Güvenlik Gaziantep Şahinbey Güvenlik Kamera Sistemleri - Armut