CCTV kamera için doğru güç kaynağı adaptör nasıl seçilir?
CCTV kameraları bağlamak için projeye göre voltaj ve uygun akımı sağlayan bir güç kaynağı kullanmak gerekir.
Analog kameralı çoğu modern kurulumda, güç kaynağı merkezidir ve kurulu tüm kameralara güç dağıtır.
Aşağıda merkezi bir güç kaynağının bir örneği verilmiştir, bu tür bir güç kaynağı maksimum akımlarına göre birden fazla kamerayı bağlamak için kullanılabilir.
Bağlantı son derece basittir çünkü konektörlerin her birinde etiketler vardır, güç kaynağı sıcak ve nötr konektörler kullanarak bir elektrik prizine bağlanmalıdır ve pozitif ve negatif konektörler kameralara bağlanır. Ayrıca topraklama için bir konektör vardır.
Herhangi bir aşırı yüklenme sorununu önlemek için maksimum kapasitesinin% 80’ine sahip bir güç kaynağı kullanılması önerilir. Sistem açıldığında, tam kapasiteye çok yakın olması durumunda kaynağı tehlikeye atabilecek bir başlangıç pik akımı vardır.
Bir CCTV projesi için, her bir kameranın hangi akımı (amper) tükettiğini bilmek gerekir, böylece uygun güç kaynağını kullanabilirsiniz.
Bu bilgiler kamera etiketinde veya montaj kılavuzundadır, bazı durumlarda akım yerine, güç bilgisini W (watt) cinsinden buluruz, bu yüzden dönüşümü basit bir bölme hesaplamasıyla yapın.
Aşağıda Watt cinsinden gücü ve voltajı (V) gösteren bir kamera örneği verilmiştir. Oradan hangi akımı kullanacağımızı hesaplayabiliriz.
Artık bir kamera için ne kadar akım gerektiğini biliyoruz, sadece diğerleri için aynı şeyi yapın ve gerekli güç kaynağını hesaplamak için projede kullanılacak kameraların toplamını ekleyin ve kapasitenin% 80’ini kullanmayı unutmayın .
Bir DVR’ye kurulacak ve kaynağın sadece kameralar için kullanılacağını varsayarak 16 kameramız olduğunu varsayalım; kayıt cihazı kaynağını ayırdığı için aşağıdaki hesaplamaları yaparız:
Her biri 0.35A’da (350mA) 16 kamera:
16 x 0.35 = 5,6A
Maksimum% 80 kapasite göz önüne alındığında:
5,6 / 0,80 = 7A
16 kameralık bir proje için 7A’lık bir güç kaynağına sahip olmak gerekli
7A güç kaynağıyla kameraları aşağıdaki resimde gösterildiği gibi bağlayabiliriz
Henüz kullanılmamış diğer konektörler arasında bölünerek diğer kameralar için işlemi tekrarlayın. Yukarıdaki örnekte, her bir konnektör çiftinde (V-V +) 8 kamera olacaktır. Uygulamada, kurulumu kolaylaştırmak ve organize etmek için daha fazla konektörü olan bir güç kaynağı satın almak en iyisidir.
Her kameranın kendi sigorta korumasına ve kameranın açık olup olmadığını gösteren LED direğine bağlanmasına izin veren başka profesyonel güç kaynakları da vardır. Aşağıdaki resimdeki örneğe bakınız:
Bu, 18 kameraya kadar bağlamak için ayrı terminallere sahip merkezi bir 12VDC ve 10A güç kaynağıdır. Sigortalar, devreyi ısıtan ve akımın geçişini durduğunda kapanan yüksek bir akım olduğu için açılan PTC tipindedir, bu nedenle değiştirilmeye gerek kalmadan kendini sıfırlar.
Bunun gibi bir güç kaynağı, her biri maksimum 500mA tüketen 18 kameranın bağlanmasını sağlar. (10/18 = 0.55). Her biri 350mA tüketen 16 kamerayla önceki örneğimiz için bu yeterli olacaktır.
Hızlı özet: 16 kamera x 350mA -> Hesaplama: 16 x 0.35 = 5,6A
% 80 maksimum güç kaynağı kullanımı -> Hesaplama: 6,3 / 0,80 = 7A
Aşağıdaki resim, her birinin ayrı ayrı bağlanmasına izin veren bir güç kaynağı kullanarak 16 kameranın kurulumunu göstermektedir.
Kaliteli güç kaynakları, voltaj değişimlerinin kablo kayıplarını veya kameraya ulaşabilecek yüksek voltajları telafi etmesini sağlar
İyi bir CCTV kamera güçte % 10’luk bir değişiklikle çalışabilir , bu nedenle voltajı daha fazla veya daha az voltaj için değiştirmek için resimde gösterilene benzer bir potansiyometre kullanabiliriz.
% 10’luk bir düşüşle, 10.8V’de voltajımız var ve% 10’luk bir artışla 13.2V’de voltajımız var. Her ikisi de yeterli.
Sonuç
Artık CCTV kameralarınız için doğru güç kaynağını seçmek için yeterli bilgiye sahipsiniz, bu sadece kameralarınız için gerekli voltajı ve akımı hesaplamak için bazı temel matematik işlemlerini yapmaktan kaynaklanıyor.
Ayrıca kurulum için doğru koaksiyel kabloyu seçmeniz gerekir, bu yüzden CCTV için en iyi koaksiyel kablo makalesini okumanızı tavsiye ederim .
Views: 0